ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Το Μουσείο » ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ είναι μία εκπαιδευτική θεματική έκθεση-ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για όλη την οικογένεια.

Α.Το «ΣΩΜΑ» είναι μια γιγαντιαία κατασκευή, μοναδική στην Ευρώπη, πενήντα μέτρων μήκος , έξη μέτρων ύψος (50μ x 6μ) και αναπαριστά ένα ξαπλωτό ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας.

Το όνομά της; ….Ζωή.

Οι επισκέπτες μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο – το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».Περπατούν βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους.

Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.λ.π, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά.

Συσχετίζουμε την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη «Περί Διατροφής & Υγείας»

Εισιτηρια για ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ​

7€/άτομο

Μεμονωμένες επισκέψεις

001-duration

50'

Διάρκεια Ξενάγησης

Παιδιά κάτω των 3 ετών δεν πληρώνουν.

002-calendar

Ωράριο Ξεναγήσεων

Σαββατοκύριακο και αργίες 10:00-18:00 (ξεναγήσεις ανά μία ώρα). Οι επισκέψεις από ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΣΧΟΛΕΙΑ πραγματοποιούνται όλη την διάρκεια της εβδομάδας κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης

Δήλωση ενδιαφέροντος για εισιτήρια

Τηλεφωνο

2310 686544

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Υπευθυνότητας το Human Body Museum στηρίζει τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελου του Παιδιού» προσφέροντας 0,50 € από την πώληση κάθε εισιτηρίου που εκδίδεται για το κοινό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, από 21 Απριλίου 2019 έως και 20 Απριλίου 2020.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ​

Η επίσκεψη μαθητών όλων των βαθμίδων της Πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγείο, δημοτικό)  και Δευτεροβάθμιας (γυμνάσιο, λύκειο) Εκπαίδευσης προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας ως εκπαιδευτική δραστηριότητα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για: 

  • τα όργανα του ανθρώπινου σώματος και τη λειτουργία τους
  • την προστασία και βελτίωση της υγείας μέσω της διατροφής και της άσκησης
  • την πρόληψη και διαχείριση εθισμών και εξαρτήσεων

 Στη διάρκεια της ξενάγησης στο σώμα της «ΖΩΗΣ»  οι μαθητές βλέπουν και μαθαίνουν βιωματικά τα όργανα και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και αντιλαμβάνονται μέσα από επιστημονικά αλλά απόλυτα κατανοητές επεξηγήσεις, την ουσιαστική συμβολή της διατροφής και της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας, στην διατήρηση και βελτίωση της υγείας και την σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη.

Στη συνέχεια στην αίθουσα οπτικοακουστικού υλικού συζητούν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο για την διαμόρφωση ενός κατάλληλου για τις ανάγκες τους διατροφικού πλάνου, για τις επιλογές άσκησης ανάλογα με τον χρόνο και τα ενδιαφέροντά τους, για κινδύνους και προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τις ουσίες και την υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

Στο Human Body Museum μπορούν να εξυπηρετηθούν σχολεία με δυναμικότητα έως 300 μαθητές μέσα σε 3 ώρες. Μετά την ξενάγηση και πριν από αυτήν, οι μαθητές συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στο πρότυπο αθλητικό κέντρο του πολυχώρου  Nouvelle, υπό την επίβλεψη γυμναστών.

Επιστημονική ομάδα Μουσείου:

  • Πρίζιος Πασχάλης, Ειδικός Παθολόγος,  Υπεύθυνος Ιατρικής Επίβλεψης
  • Αναστασία Μαμάτσιου, Msc Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία
  • Βασίλειος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Για περισσότερες πληροφορίες Το HUMAN BODY MUSEUM-ΜΟΥΣΕΙΟ “ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ” είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας- Εκπαιδευτικές επισκέψεις minedu.gov.gr

Εισιτηρια ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ​​

5€/μαθητή

οργανωμένες επισκέψεις σχολείων

Δήλωση ενδιαφέροντος για εισιτήρια

Τηλεφωνο

2310 686544

001-duration

50'

Διάρκεια Ξενάγησης

002-calendar

Ωράριο Ξεναγήσεων

Δευτέρα-Παρασκευή: μόνο οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.

Σαββατοκύριακο και αργίες 11:00-18:00 (ξεναγήσεις ανά μία ώρα).

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Υπευθυνότητας το Human Body Museum στηρίζει τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελου του Παιδιού» προσφέροντας 0,50 € από την πώληση κάθε εισιτηρίου που εκδίδεται για το κοινό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, από 21 Απριλίου 2019 έως και 20 Απριλίου 2020.

Close Menu