Μαθαίνοντας για το σώμα μου βιωματικά, φροντίζοντας για την υγεία μου ενεργά

Μάθετε πώς να αναπτύσσεστε σωστά, πώς να έχετε ενέργεια και πνευματική διαύγεια, πως να προστατεύετε τον οργανισμό σας από διάφορες ασθένειες με την επιλογή της κατάλληλης για τις ανάγκες σας, διατροφής και την υιοθέτηση ενός πλάνου καθημερινής σωματικής άσκησης.

Εξερευνήστε κάθε εσωτερική πτυχή ενός ανθρώπινου σώματος, ακούστε τους χτύπους της καρδιάς, αφουγκραστείτε το ρυθμό της αναπνοής, δείτε πως ένα μωρό ετοιμάζεται να γεννηθεί.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ

Το ανθρώπινο σώμα είναι μία μοναδική, πολυσύνθετη κατασκευή-θαύμα που καθημερινά, μέσα από εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις των συστημάτων του, μας επιτρέπει να μιλάμε, να κινούμαστε, να αντιλαμβανόμαστε, να σκεπτόμαστε, να θυμόμαστε, να αγαπάμε, να πονάμε, να ΖΟΥΜΕ!

Το HUMAN BODY MUSEUM αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες του να περιηγηθούν στο εσωτερικό ενός ενήλικου ανθρώπινου σώματος και να δουν από κοντά όλα τα ανθρώπινα όργανα, σε πλήρη λειτουργία. Με τη συνοδεία εξειδικευμένων ξεναγών ξεκινούν από το στόμα του σώματος της «ΖΩΗΣ»  το εντυπωσιακό ταξίδι εξερεύνησης που ολοκληρώνεται με την «γέννηση» της γνώσης για τις συνθήκες που θα πρέπει να διαμορφώσουμε για να διατηρήσουμε υγιές το σώμα μας.

Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν σε υπερμεγέθη ανάγλυφες απεικονίσεις διάφορα όργανα, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, τα μάτια, το δέρμα και πολλά άλλα, με αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία τους και ενδεικτικές αναφορές στις παθήσεις που συνηθέστερα πλήττουν το καθένα από αυτά.

Το HUMAN BODY MUSEUM σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, στη χώρα που ο Ιπποκράτης δίδαξε τους αέναους κανόνες «Περί Διατροφής και Υγείας»,  με σκοπό να  προσφέρει στους επισκέπτες του μία μοναδική εκπαιδευτική προσέγγιση του θέματος της διατροφής και των επιδράσεών της στο ανθρώπινο σώμα, από την αρχή ακόμα του σχηματισμού του εμβρύου, ως τα στάδια της ενηλικίωσης και των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνονται σε διάφορες φάσεις της ενήλικης ζωής  όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη, η μέση ηλικία.  

Στη διάρκεια της επίσκεψής σας στο μουσείο, εξειδικευμένοι ξεναγοί σας ενημερώνουν για τη συμβολή ενός γενικότερου πλάνου υγιεινής διατροφής στην ενίσχυση της πνευματικής και σωματικής σας υγείας, μέσα από αναλυτικές παρουσιάσεις-προβολές, εστιασμένες στις διατροφικές ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας ενώ παράλληλα στο χώρο ενημέρωσης μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις θετικές επιδράσεις διαφόρων τροφίμων σε συγκεκριμένα όργανα του ανθρώπινου σώματος και για τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση και ένταξη υγιεινών, γευστικών και θρεπτικών επιλογών στο καθημερινό πλάνο της διατροφής σας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ​

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ​​

Η καθημερινή φυσική δραστηριότητα, ακόμη και το απλό δεκάλεπτο περπάτημα, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην διατήρηση της καλής σας υγείας, στην ενδυνάμωση του μυϊκού σας συστήματος, στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας ρυθμού, στην καλή λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων, του εγκεφάλου. Λειτουργεί ακόμη ως «εμπόδιο» στην εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών, στις διαταραχές μνήμης και στα περιστατικά άγχους. Χρόνιες παθήσεις όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, βελτιώνονται με την ένταξη στην καθημερινότητά μας, ήπιας μορφής σωματική άσκηση.

Στο HUMAN BODY MUSEUM σας «εκπαιδεύουμε» στη φιλοσοφία διαμόρφωσης ενός προσωπικού πλάνου φυσικής δραστηριότητας ανάλογα με την ηλικία, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές σας. Ξεκινώντας από μια λεπτομερή περιήγηση στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος, μαθαίνετε να αναγνωρίζετε  τα όργανα και τα συστήματα του οργανισμού σας και  κατανοείτε, με τη βοήθεια εξειδικευμένων ξεναγών, τις θετικές επιδράσεις της άσκησης σε κάθε όργανο αλλά και γενικότερα στη συμβολή της άσκησης στη διατήρηση της ευεξίας και της υγείας σας.  Στόχος μας, η σταδιακή ένταξη- «ένα βήμα τη φορά», ποικίλων μορφών σωματικής άσκησης στην καθημερινότητά σας και η υιοθέτηση της κουλτούρας της «κίνησης» στη ζωή σας.

Η καλή υγεία εξαρτάται, πέραν της διατροφής και της άσκησης και από την αποφυγή εξαρτήσεων ή άλλων βλαπτικών συμπεριφορών που μπορούν να προκαλέσουν, άμεσα ή σταδιακά, μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία του οργανισμού μας. Το κάπνισμα συμβατικού ή ηλεκτρονικού τσιγάρου, το αλκοόλ, η χρήση ουσιών, οι στερητικές δίαιτες, οι βουλιμικές κρίσεις αποτελούν μάστιγες της σύγχρονης κοινωνίας. Στους «εχθρούς» της καλής υγείας συγκαταλέγεται επίσης και η παρατεταμένη/μακροχρόνια εξάρτηση παιδιών και εφήβων με το διαδίκτυο η οποία μπορεί να προκαλέσει  νοητικά και σωματικά προβλήματα.

Στο πρόγραμμα επίσκεψης στο «HUMAN BODY MUSEUM» υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για τα παραπάνω θέματα, στην οποία περιλαμβάνονται  προβολές παρουσιάσεων με βασικές οδηγίες πρόληψης και διαχείρισης καταστάσεων και συζήτηση, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών.

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ​

Close Menu