ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ​​ – ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόγραμμα Υγείας-Διατροφής.

Α. Το Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος είναι μία εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική έκθεση, για μαθητές  Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, μοναδική στην Ευρώπη. Ένα ανθρώπινο σώμα πενήντα μέτρων μήκος , έξι μέτρων ύψος (50μ x 6μ).

Οι μαθητές μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο – το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».Περπατούν βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους.

Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.λ.π, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα , ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά.

Συσχετίζουμε την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη “Περί Διατροφής & Υγείας”

Β. Στο διαδραστικό μέρος του προγράμματος στην αίθουσα οπτικοακουστικού υλικού – οι μαθητές παρακολουθούν  εκπαιδευτικά βίντεο με θέμα την ανθρώπινη υγεία.  Γίνονται διαδραστικά παιχνίδια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

·         Στοματική Υγιεινή (δόντια) και διατροφή για τα Νηπιαγωγεία.

·         Στοματική Υγιεινή (δόντια), διατροφή , ευεργετικές ιδιότητες άθλησης και εθισμός στο διαδίκτυο για Δημοτικά.

Στο τέλος του προγράμματος οι μικροί μαθητές παίζουν στον παιδότοπο με τους παιδαγωγούς μας και οι μεγαλύτεροι μαθητές παίζουν στο αθλητικό κέντρο με τους γυμναστές μας.

Για όση ώρα παραμείνετε στον χώρο έχουμε την πλήρη επίβλεψη των μαθητών.
Υπάρχει κυλικείο για τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς προσφέρουμε ρόφημα και σνακ.
Όλα τα προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν στην τελική ημερήσια εκδρομή του σχολείου

 

Για περισσότερες πληροφορίες Το HUMAN BODY MUSEUM-ΜΟΥΣΕΙΟ “ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ” είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας- Εκπαιδευτικές επισκέψεις minedu.gov.gr

Εισιτηρια ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ​​

5€/μαθητή

οργανωμένες επισκέψεις σχολείων

Δήλωση ενδιαφέροντος για εισιτήρια

Τηλεφωνο

2310 686544

001-duration

50'

Διάρκεια Ξενάγησης

Το ωράριο λειτουργίας μεταβάλλεται αναλόγως της εποχής και των καιρικών συνθηκών.
Επικοινωνήστε μαζί μας πριν την επίσκεψη σας στο τηλ. 2310686.544
 
Οι επισκέψεις από ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΣΧΟΛΕΙΑ πραγματοποιούνται όλη την διάρκεια της εβδομάδας κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης.

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Υπευθυνότητας το Human Body Museum στηρίζει τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελου του Παιδιού» προσφέροντας 0,50 € από την πώληση κάθε εισιτηρίου που εκδίδεται για το κοινό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, από 21 Απριλίου 2019 έως και 20 Απριλίου 2020.

Close Menu